×

Obaveštenje

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/usluge/rendgen

 

 

 

Rentgen je pored ultrazvuka, jedna od najčešće koršćenih dijagnostičkih metoda u veterinarskoj medicini. Nezaobilazna metoda u dijagnostici urođenih ili stečenih oboljenja koštano-zglobnog sistema, respiratornog i digestivnog trakta, prisustvo neoplazija, kao i brojnih drugih oboljenja. Upotreba ove metode podrazumeva primenu različitih aparata u cilju dobijanja što kvalitetnijeg snimka.  Kvalitet snimka je od velikog značaja za postavljanje tačne dijagnoze, ali presudan značaj ima stručnost i obučenost veterinara koji će očitati rentgenski snimak i na osnovu njega doneti odluku o daljim postupcima.  

 

DISPLAZIJA KUKOVA I LAKTOVA

 

Rentgenska dijagnostika se može podeliti na dve osnovne metode: nativna metoda i metoda upotrebe pozitivnih i negativnih kontrasnih sredstava. U našoj veterinarskoj ordinaciji sprovode se sledeće radiološke metode:

 

  • Nativno snimanje

  • Upotrebom pozitivnih kontrasta

  • Mijelografija kao poseban vid upotrebe pozitivnih kontrasta

  • Snimanje kukova i laktova i procena na displaziju

  • Snimanje glave i zubala

 {gallery}usluge/rendgen{/gallery}

OKEAN VETERINARY TRAINING SYSTEM 2019 - Dr Bernd Tellhelm

 

Veterinarska ambulanta ŽarVel Vet Veterinari Srbija